Ana Sayfa
Öğrenci
Ç E K A T

Ç E K A T

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Öğrenci Araştırma Topluluğu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde ÇEAT kısaltma adı ile 2010’da kurulmuştur. Fakültemiz adının 2014’te değişerek Siyasal Bilgiler Fakültesi olması ile topluluğumuzun adı 2016’da ÇEKAT olarak değiştirilmiştir. Topluluk, fırsat eşitliğini ön planda tutan 'İlmi arttırmak ve paylaşmak' misyonuyla 'Erdemlerin en büyüğü bilimdir' felsefesi çevresinde çalışmalarını sürdürmektedir. ÇEKAT 2010’dan bu yana kesintisiz yaptığı etkinliklerle her zaman yenilikçi olmayı ön planda tutmuş, fakültede ve üniversitede benzer oluşum ve etkinliklere yön vermiştir.

Yönetim kurulu; bir Başkan, bir Başkan Yardımcısı ve dört Komisyon Direktöründen oluşmaktadır. Faaliyetlerimiz; Akademi Komisyonu,  Kültür Sanat ve Spor Komisyonu,  Bütçe Finans Komisyonu ve Basın Yayın Komisyonu altında yürütülmektedir. Komisyonların etkinlik tarihlerine bağlı olarak düzenli yapılan toplantılar ile üyeler arası fikir alışverişi sağlanmakta, topluluğun yenilikçi ve kendini geliştiren yapısı sürdürülmektedir. ÇEKAT Olağan Genel Kurulu iki yılda bir yapılır. 

ÇEKAT bir topluluktan çok aile olmayı amaçlamaktadır. Birlik beraberliği bir gelenek haline getirmeyi hedefleyen, elde edilen faydanın sürdürülebilir olmasını ve atılan her adımın birlikte atılmasını gerekliliğini vurgulayan, kadın ve erkeğin her yerde ve her şekilde eşit ve bir olduğunu yaptığı faaliyetlerle topluma yansıtmaya çalışan gönüllü bir 'Öğrenci Topluluğu'dur.