Ana Sayfa
Öğrenci
Erasmus +

Erasmus +

           Erasmus+  Nedir?

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından 2007-2013 yılları arasında yürütülen ve 2014 yılı itibariyle sona eren Hayat boyu Öğrenme Programı kapsamında yükseköğretim alanında sağlanan hibe destekleri 2014-2020 yılları arasında Erasmus+ Programı altında da devam edecektir.

Erasmus+ Programı, eğitim, gençlik ve spor alanlarında yeni ihtiyaçlara yönelik Avrupa 2020 Stratejisi hedeflerine uygun olarak farklı sektörler arasında işbirliğini teşvik eden daha etkili araçlar sunmayı amaçlamaktadır.

Yükseköğretim alanına özel olarak ise, yükseköğretimde kaliteyi artırmayı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ve iş dünyası ile işbirliğini güçlendirmeyi amaçlamaktadır. 

Erasmus+ faaliyetlerinin hedef kitlesi en genel anlamıyla, yükseköğretime taraf olan kurum ve kuruluşlar ile bu kurumların çalışanları ile öğrencileri kapsamaktadır. Başvurular sadece kurum ve kuruluşlar tarafından, proje çeşidine göre Başkanlığımıza ya da AB Komisyonunun ilgili birimi olan Eğitsel, Görsel ve Kültürel Yürütme Ajansına yapılabilmektedir. Bireysel başvuru kabul edilmemektedir.

Erasmus+ Programı altında yükseköğretim alanında hibe desteği sağlanan faaliyetler aşağıda verilmektedir. Detaylı bilgi almak üzere ilgili faaliyetin üzerine tıklamanız yeterlidir. 

Erasmus+ kapsamında öğrenci değişimi programından nasıl faydalanabiliriz?

Erasmus+ programı LLP /Yaşamboyu Öğrenim Programına dahil ülkeler olan Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve Avrupa Birliğine üye olmaya aday Hırvatistan ve Türkiye yüksek öğretim kurumlarının istifadesine açıktır.

Bu programa katılmak için ne yapmalıyız?

Programa katılmak için üniversitemizin  Erasmus+ web sayfası olan www.erasmus.sakarya.edu.tr adresinden yapılacak olan yeni dönem başvuru ilanlarını ve üniversitemiz içerisinde belirli yerlerde yapıştırılacak olan afişleri takip etmeniz belirtilen aşamalara uymanız gerekmektedir.

Erasmus+ öğrenim hareketliliğinde yerleştirildiğimiz üniversite B1 seviyesinde İngilizce puanı istiyor. Buna göre; gireceğimiz Erasmus sınavı B1 seviyesinde mi yapılıyor ve bu sınavı kazanırsak gideceğimiz üniversitenin istediği seviyeyi karşılamış olur muyuz?

  2014-2015 Akademik yılı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliğinden faydalanmak isteyen öğrenciler başvuru formunda tercih ettikleri dilden (İngilizce veya Almanca) sınava gireceklerdir. Dil sınavından B1 ve üzeri not alanlar sınav notunun 50%’si ve genel not ortalamasının 50%’si alınarak hesaplanacak notları ile sıralamaya tabi tutulacaklardır. B1 Dil Seviyesinin kaç puana tekabül ettiğini aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-69730/h/yabanci-dil-esdegerlikleri-250713.pdf

Önemle belirtmek isteriz ki, hak kazanacağınız üniversitelerin çoğu öğrenci kabulü için dil sertifikası talep etmektedir. İstenilen dil sertifikaları üniversitelere göre değişiklik göstermektedir. Örneğin, bazı üniversiteler ana dilinde, bazıları İngilizce ya da B1-B2-C1 gibi farklı seviyelerde dil sertifikası istemektedir. Bu yüzden başvuru sırasında tercih edeceğiniz üniversitelerin web sayfalarına girerek araştırma yaparak, tercih yapmalısınız

KPDS-ÜDS-TOFEL-IELTS gibi bir dil puanımız mevcut ise, yine de Erasmus+ sınavına girmemiz gerekiyor mu?

Eğer geçerli bir dil puanınız var ise belirtilen tarihler arasında ofisimize getirdiğiniz takdirde Erasmus+ sınavına girme şartınız aranmaz bu dil puanı üzerinden değerlendirilmeye alınırsınız. Bu durum hem öğrenim hem de staj hareketliliği için geçerlidir.

*Avrupa Ortak Dil Çerçevesi Seviyeleri için bakınız;

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-69730/h/yabanci-dil-esdegerlikleri-250713.pdf

Erasmus+ Hakkında Sıkça Sorulan Sorular için tıklayınız.

Erasmus+ Ana Sayfası için tıklayınız.

Bölüm Erasmus Komisyonu